fredag 29 maj 2009


Som avslutning på denna kväll, ska jag bjuda min man på en delikat smörgåstårta , som jag gjort .....skickar rosor till er alla bloggare och bloggläsare....ha det bra...lev väl...I morgon en ny dag ...som jag och du ska fylla....alla blad är oskrivna nu.

Växterna

Tord högtrycksspolade alla stockar....kanske hans hjälp tog en del av mina kommande växter ...återstår att se......han är duktig på att hjälpa till....bra ibland!!!.....Ibland inte!!!


Ville ta en bild av dessa växter, som växer mot växthuset....de är så vackra nu.
Klicka på skylten Öjebyn-Gamla Piteå...så ser du bättre..!!Önskar er alla bloggare en trevlig fredagkväll....

Fredag i Öjebyn







Kyrkan från en annan vinkel.



Nu är denna dag snart till ända... och aftonen stundar...Idag fyllde jag min dag med att bla. sätta potatis... på eftermiddagen tog jag mig en runda med kamera i hand ...strosade en stund i gamla Öjebyn...publicerar några av bilderna jag tog. Detta är gamla Öjeby kyrka...600 år.

onsdag 27 maj 2009

På stan med Kicki


Klockan är runt tre på eftermiddagen ...jag ligger och vilar efter dagens bestyr. Telefonen ringer ..hallå svarar jag lite omtöknad...hej!!! det är jag..sover du? Jag blev så trött, har legat och läst en stund och somnade...Jag ska på stan ..vill du följa med? säger Kicki... Så här pigg blev jag med en gång ...titta på bilden...Ja naturligtvis..men jag måste tvätta håret först...sagt och gjort.. vi åkte ...en givande resa blev det, Jag hittade 2 tunikor och ett nattlinne....och en av tunikorna fick jag som morsdagspresent av min kära dotter Kicki...Hon är för härlig..Tack!!!!

Klart för sommarens kaffekalas.


Det regniga onsdagsvädret skickade mig solig energi till kökssysslorna...så jag bakade bla.bullar..bra inför sommarens saft och kaffekalas..med goda vänner. Några bullpåsar ska jag ge till mina föräldrar...åker till dom på Söndag, då det är Mors dag.

tisdag 26 maj 2009

Trädgårdsarbete hos Kicki

Glömde skriva rubrik på mitt inlägg ..här är det Trädgårdsarbete hos Kicki..
Ha,ha..vad vi jobbade i dag Kicki och jag...åkte till Kicki för att bränna lite kalorier.. ...tog med mig några bra trädgårdsredskap som hjälp...vi rensade och rensade..hela blomkullen var igenväxt..men vänta bara, den kommer fram med dess prakt så småningom... men det fodras tålamod och ork!!Tror att Kicki redan är lite trött...eller ser jag fel?...Inte så konstigt egentligen så mycket som hon jobbar...tatuerar när hon är ledig från sitt ordinarie jobb som personlig assistent
Mycket börda vilar över hennes axlar, men hon bär på enormt mycket positiv energi......lite likt mig kanske?...Tänk positivt......livet är alltför kort , för negativa tankar....
Vi hade så roligt i hennes trädgård ,så vi hade inte ens tid att fika...Älskar dig mitt mellanbarn.
Fick ta några plantor från hennes trädgård...så jag grävde upp 2 hallonplantor...som min man sedan planterade när jag kom hem....nu väntar vi på hallon nästa sommar....Tack Kicki för en trevlig eftermiddag.

Alpnaerings Erbjudanden

Mina vänner ...ta en titt på Alpnaerings nya erbjudanden för juni månad..har just skrivit in dem i sidoremsan...

måndag 25 maj 2009

En pinsam händelse

En dråplig historia utspelade sig i dag när vi var och handlade på Coop....Jag tog ut pengar från automaten inne på Coop...sedan handlade jag det vi behövde....Till saken hör att jag fått en del rabattkuponger som jag skulle nyttja i dag....så vid kassa lämnade jag in kupongerna och en kupong gav mig en 10:a lott, om jag handlat för 100 kr. Jag hade handlat för hela 400 kr ...så jag skojade med kassakillen och sa att egentligen skulle jag få 4 st lotter eftersom jag handlat för över 400 kr...Killen skrattade ...överlämnade en lott...Tack sa jag ....du gav väl mig en vinstlott....ja, det får vi hoppas svarade han...vi passerade kassan och på utgången säger jag till min man .....betalade jag varorna??? Ja det tror jag väl....Jag öppnade börsen och tittade .....NEJ!!!JAG HAR INTE BETALAT!!!..VAR ÄR KVITTOT??? Jag vände på klacken ...sökte upp kassakillen och frågade betalade jag varorna?? Nej ,. svarade han.......pinsamt värre...jag hade verkligen inte för avsikt att tjyva....Jag betalade ...och sa till honom det blev för mycket att tänka på för mig ...en massa rabattkuponger , så glömde jag betala....Kanske en liten aning teflon under pannbenet Kanske... Kanske!! När vi kom hem förberedde jag middagen och Tord gick på sin motionsrunda...sedan skrapade jag lotten... och vannnnn!!! GISSA ,JO ....hela 10 kr. Grattis Barbro för en fin affärsrunda i dag.

söndag 24 maj 2009

Amerikansk blåbär ...gurka...tomat..


Det hjärtat brinner av det publicerar jag ....just nu är det växter och åter växter....fick i dag lära mig hur man tar bort tjuvskott från tomatplantor.. är ju novis ....nybörjare....första gången jag har satt från frön.... så...frågade en expert då jag var och köpte en krukros till min gamla mamma, till mors dag som jag aldrig glömmer och älskar såååå mycket......här ser du en av mina egna tomatplanttor
En så liten gurkplantta.....och såååå många goda fina gurkor...som vi förhoppningsvis får...har jag i dag planterat i mitt lilla älskade växthus....söndag den 24 Maj ....

här sitter jag vid mina odlingslådor..och en ny plantta som blir spännande... nämligen en Amerikansk blåbärsplantta.....bakom mig har jag odlat en rabarber...gul lök...och gräslök....framför mig ser du jordgubbsplanttor.....i mittlådan , där blåbäret finns ska jag odla kryddor... Basilika, persilja,och sallad så klart.

torsdag 21 maj 2009

Grannsämja

Torsdagar kl:21.00 på TV3 , går ett program som heter Grannfejden, som vi brukar titta på ibland... Fruktansvärt vad de är osams, vuxna människor...... ...Klockan är ca: 18:30 ...Jag sitter som vanligt vid datorn...... Pling! Pling!....det ringer på dörren ropar jag till min man, som sitter i TV-rummet....han öppnar dörren och in kommer en av våra grannar.....jag hör hur han säger:" vill du testa lyckan och bli rik?"....jaaa ,säger min man..."ta en lott , varsågod...sedan snabbar han sig till mig och frågar samma fråga......jag svarar ja, jag köper en lott vad kostar de?.....ingenting svarar grannen.. ....jag delat ut lotter till mina närmaste grannar säger han. Men, sa jag , jag vill betala ...Då svarade han nej!! ...Jag har köpt dem så...Lycka till!! hoppas ni vinner.Detta skulle jag vela kalla för god grannsämja....eller??Ikväll måste man ju bara se Stockholm Arlanda ...väntar på att få se det avsnittet då mitt brorsbarn gifter sig på just Arlanda...få se om det sänds i kväll? Därefter kommer Grannfejden.....

tisdag 19 maj 2009

En till vårblomma



Denna kant växt är också fin...den blommar hela sommaren.

Vårblommor i våran trädgård


Jag tog en liten runda i trädgården...efter allt utejobb som vi fixat i dag och.......såg att några vårblommor lyste så vackert , så jag ville föreviga dem.

Den här tuvan är väl vacker...en riktig vårdröm

Vårbruk



Idag har min flitiga man preparerat vårat lila potatisland...nu får vi vänta på mera dyngsvärme...sedan sätter jag ner utsädespotatisen.Själv har jag fortsatt med mina planteringar i växthuset, med ett litet avbrott av besök av Kicki. Det har varit en härlig och skön arbetsdag.....inte alls dumt att få ha lyckan, av att bo på landet och dessutom i sommarvackra Öjebyn.

måndag 18 maj 2009

Pesto

Vaknade tidigt denna soliga måndagmorron...har suttit ute och läst morgontidningen...efter lite tjatt på datorn med andra morgonpigga ...och telefonerande kom jag äntligen till skott..och började göra pesto, som jag länge tänkt...Detta recept har jag också fått av vår son Roger. Delger dig receptet.

Pesto

2 knippor Basilika
100 g riven Parmesanost
2,5 dl Olivolja
100 g smält smör
6 vitlöksklyftor

Om du vill ha en fastare pesto så minska lite på mängden olja..och ev smör

Skölj och torka basilikan...Kör i mixer tillsammans alla ingredienserna till en slät smet.....ös upp i små glasburkar...förvaras i kylskåp. Lycka till!!Gott till Italienska maträtter och många andra pastarätter...

söndag 17 maj 2009

Igor


Här är mitt nya jordgubbsland...hoppas jag får skörda egna gubbar i sommar...spännande...Men titta!!! vem kom på besök??? Jooo lilla Igor..som bodde hos oss i vinter i några veckor ...efter ett idogt letande efter hans familj..som vi till slut hittade. Vi trodde det var en honkatt och kallade katten för Missan....Fick sedemera veta av ägaren att det var en hankatt och att han hette Igor...Han kommer på besök lite då och då...kul!!


Det var en varm och fin dag, så vi satt och lapade sol...och drack saft,även Tord hade tid att sitta en stund

Sandra


Vi satt ute och fikade...sedan fick Sandra några jordgubbsplanttor.

Isak


Igår var Sandra och Isak och hälsade på ..Isak hade fått en stor lördagsgodis påse, som han var jättestolt över..

Euro vision song.....

Jag får avsluta denna lördagkväll med God Natt !!! eller kanske God Morgon !!! Har suttit och tittat på Eurovision song contest final......vet ej om det i mitt tycke var rätt låt som vann????? men....vad tycker du ?? skriv en kommentar!!.....nattis kramar.....Norge var bra .....men var dom bäst???...Vad tyckte du om Turkiet och ........Finland.....???...osv...

lördag 16 maj 2009

God lördag morgon alla pigga och glada bloggare. När jag vaknade och öppnade mina två blå..gick jag genast och kolla vädret...undrar om det blir en grillafton??...jag tycker inte om att sitta ute och grilla om det blåser och känns kallt......I mina tankar gick jag några år tillbaka i tiden nämligen till år -06.......längtade till det stundande sommarlovet. Jag skrev ner tankarna som blev en dikt som jag döpte till sommarlov. Här får ni ta del av mina tankar och känslor.

SOMMARLOV

snart är sommarlovet här
jag längtar att barfota i gräset springa
spela fotboll och i havet simma
äta glass och av solen njuta
det vill jag aldrig sluta
snart är sommarlovet här

sova länge ingen som väcker
livet är skönt när dygnet är ljust
bara njuta av grönska och värme
jordgubbar glass och sköna bad
det vill vi alla ha
snart är sommarlovet här

tidigt på morgonen hör jag fågelkvitter
och sent på kvällen små flickfnitter
sommaren är till för att njuta
ibland vill jag som Ronja tjuta
ett vrål för sommaren är aldrig fel
snart är sommarlovet här

Det var några lördagsmorgon tankar och hälsningar från mig...önskar er alla en fin och skön dag....

fredag 15 maj 2009

Jordgubbsplantering



I dag har jag jobbat ute nästan hela dagen...har omplanterat några tomatplanttor, det blir så många planttor när man sätter frön och alla småplanttorna måste omplanteras i större krukor som sedan får bo i växthuset ett tag tills de blir så pass kraftiga att jag kan plantera dem i bänkarna i växthuset . Jag har också gjort ett nytt jordgubbsland..nu känner jag mig ganska slut i ryggen. Det finns hur mycket som helst att jobba med ute just denna årstid...men det är roligt!! På förmiddagen gick jag en liten promenad i närområdet med kameran i hand...tog några vårbilder av naturen.Klockan rusar iväg fort igen, snart matdax..ska laga Moussaka, så jag får börja skala potatis snart...och förbereda fredagkvällens middag.I kväll ska jag slappa framför TV:n...."postkodmiljonären...och Talang 2009...Jag ska också ringa min vän Leena på Orust och gratta henne.

torsdag 14 maj 2009

Hos Roger i Luleå



Här myser vi i solskenet....Tack Roger !! Det var så trevligt att besöka dig. Du har det så fint och trevligt i din nya lägenhet.

Vi tog några bilder utanför hans altan...här poserar jag.. med Roger bakom kameran.

Hos Roger



Har varit till Luleå och hälsat på våran son i dag...han var i full gång med vårstädning utomhus.

tisdag 12 maj 2009

Blommor



Tänkte skicka blommor till min vän Leena i Svanesund, hon fyller år fredag den 15 maj....men jag har ej lykats få i väg dom ännu...måste nog besöka en blomsterhandlare här i Öjebyn. ...försökte via datorn komma till en blomsteraffär i Svanesund men den fanns inte längre,,,det var en privatperson som svarade ..en mycket hjälpsam dam...hon gav mig ett nummer till en handlare som hon visste körde ut blommor. Jag tackade och ringde genast det angivna nummret...men mannen i andra änden tyckte att jag skulle besöka en blomsterförmedlare här i Öjebyn....så det får bli så....På morgonen har jag gjort en pitzza sallad..ett recept som jag fått av Roger...Delger receptet ifall någon av er bloggisvänner vill göra den.

PITZZASALLAD.

½ RIVEN VITKÅL

½ BURK INL. PAPRIKA

1 DL OLJA

1 DL VINÄGER

½ DL VATTEN

½ DL STRÖSOCKER

½ TSK SALT....KOKA SAMMAN OLJA,VINÄGER,VATTEN,STRÖSOCKER OCH SALT.

GROVMALEN SVARTPEPPAR

HÄLL DEN KOKTA LAGEN ÖVER DEN RIVNA VITKÅLEN OCH INLAGDA PAPRIKAN. KRYDDA MED DEN GROVMALDA SVARTPEPPARN. LÅT STÅ SVALT NÅGRA DAGAR..RÖR OM NÅGONGÅNG...HÅLLBAR I 1-2 VECKOR.

Som avslutning kan jag berätta att 9 tomatplantor fått komma in i växthuset i dag...tillsvidare står de i krukor på bänken.....Önskar er alla en god fortsättnung på denna dag.

måndag 11 maj 2009

Ärtsoppa

Avslutar denna kväll med att jag kokat ärtsoppa...en god ärtsoppa. På ett kg ärter .Ärterna låg i blöt i ca 10 timmar.....fylde upp grytan med vatten...kokade, och kokade..tillsatte en stor hackad gul lök, en skalad skivad morot...2 vitlöksklyftor..timjan..och strimlad rökt skinka och sist men inte minst ALPNAERINGS grönsaksbuljong...... nu är den klar ...har smakat av den...och den blev super god....Torsdagsmiddagen är klar!!! En plätta med hjortronsylt och glass till efterrätt blir inte fel...eller vad tror du.??? Nu har vi många torsdagsmiddagar...portionspackar och fryser in ....Nattikramisar från mig.

musöron


Nu har björkarna i Öjebyn fått musöron...så snart exploderar hela naturen och sommaren är här. I dag har det varit soligt, men blåsigt hela dagen ... nästan ingen ide att kratta ...allt virvlar bara iväg till ett annat ställe, så.....Vi har den finaste tiden framför oss nu...tomatplantorna frodas och väntar på att få komma till växthuset....snart, har jag sagt till dem....vänta bara vänta....I dag strulade jag med min blogg....skulle tillföra Rogers adress i blogglistan och i all hast så tröck jag fel och radderade bort hela listan ....attan... ringde Kicki för att få lite moraliskt stöd... och hjälp... det fixade sig till slut men lite fel blev det, för jag gjorde en ny blogglista för varje adress...ja, ja nu ids jag inte göra om det så det får vara som det är just nu ialla fall.

söndag 10 maj 2009

Väder

Sådant väder har det varit i dag,,,, regn ....sol åska........och , lilla Molly har Kicki också hämtat... hon har varit hos oss under helgen ......Molly är en sååå fin hund.....men åter till vädret... på kvällen har vi haft det underbart varmt som det brukar vara efter åska....rena sommarvärmen......Kollade termometern efter nitspel på bingolotto då visade den..10 grader..räcker inte riktigt för plantering i växthuset....men snart!!!
Vill tillägga att Roger har börjat blogga kul för oss alla bloggisvänner...

Väder


Sir Roger´s Blogg

Sir Roger´s Blogg
Hallå Roger...Välkommen till bloggarklubben...kramis från mamma

lördag 9 maj 2009

fredag 8 maj 2009

8:e maj



Avslutar min fredagkväll med denna bild och önskar er alla mina vänner en fin och god helg som stundar oss alla.

Molly


Molly är gäst hos oss över helgen..Kicki och Tobbe har åkt till Stockholm och kommer hem på söndag.Molly var så god mot lilla Lucia.. som kom på besök i dag ..nosade lite och bara lät henne vara....Djuren är för härliga , dom visar verkligen äkta kärlek både till människor och djur.


En glad kvartett, jag ,Malin med Lucia i knä och Göran.

Lucia


Lucia sitter på majgräset i Öjebyn och tänker!!!!!

Malin, Göran och lilla Lucia

Fredagen den 8:Maj!! Min brors födelsedag. Min bror hade blivit 62 år i dag om han hade fått leva....men det fick han inte, han gick bort redan 1981, endast 32 år gammal.... Ganska lyckat att ...just i dag så .... Äntligen kom dom!!! Malin Göran och Lucia... .Efter år av väntan så fick vi kramas, mitt lilla söta brorsbarn Malin och jag. Nu har Malin äntligen fått hämta hem Lucia... som hon väntat på så länge hon såg salig ut!!! Jag förstår,en sådan liten mjukis på fyra ben.

onsdag 6 maj 2009

Grå onsdag

God onsdag morgon! Telefonen ringer 7:10 ...jag svarar godmorgon...en damröst säger .det är från folktandvården du har en tid här i dag kl: 14.oo.....ja! säger jag..då säger damen ..tandhyg A..är hemma för vårdav barn..så du får en ny tid ..jaha, det går väl bra svarar jag. Då tittar damen i bokningsboken och ger mig en ny tid den 9 juni.... jaha säger jag så lång väntetid??
Då svarar damen: Det är väl inte så lång tid till 9 juni, bara en månad. Jag vaknade till och tänkte genast på hur kort sommaren i igentligen är......(Sommaren är kort det mesta regnar bort)...för när jag vaknade så hade det regnat ute och jag som lämnade ut alla dynorna i trädgårdsmöblerna ...Det regnar föresten fortfarande.. Kollade vädret på tv. i går kväll ,såg inte att de visade regn till oss. Det var några morgontankar ifrån mig....önskar er en bra dag alla bloggläsare.

tisdag 5 maj 2009

Vårgarderoben

.........efter besöket hos Roger åkte vi till Gammelstad...där hittade jag 4 tunikor och 2 par byxor...behövde lite nya vårkläder.

Idag har Sandra varit hos oss, har hjälpt henne lite med skoluppgifter.
...och haft äran att få umgås med lilla Isak....lite gnällig i dag för han har öroninflammation lilla stackarn.

måndag 4 maj 2009

Resa till Luleå

Denna dag har inte varit lik någon annan dag under hela mitt liv. Kicki ringde vid 8 -tiden på morgonen och frågade om jag ville följa med till Luleå i dag....Tänkte efter ett tag.... svaret blev ja.
Kicki skulle skjutsa Frida till flyget...så vi kunde ju shoppa loss några timmar i Luleå efter det Frida kommit sig i väg mot Stockholm-... Västerås. Väl där så besökte vi några butiker i centrala stan... hittade inget vi ville ha , så vi ringde Roger , tänkte hälsa på , men han svarade inte.
Vi bestämde oss för att äta något onyttigt gott , hamburgare och pomppa. Medan vi satt i bilen med famnen full av matkartonger och cola....så ringer så klart min mobil.....jäsiken också mobilen är i väska på bilgolvet ....hade inte en chans att få fram den just då...efter en stund ringer Kickis mobil...hennes var mera lättilljänglig så hon svarade.....det var Tord......Han hade fått ett samtal från Roger, som berättat att han var inlagd på Sunderbyns sjukhus pga. hjärtflimmer.
Jag och Kicki åkte raka vägen till sjukhuset för att träffa Roger....han mådde verkligen inte bra....men humorn fanns . Vi stannade där i ca :2 timmar. Sköterskorna sprang och tog en massa prover och kollade pulsen. När vi lämnat Roger och lasarettet så åkte vi till Storheden... På Rusta hittade jag en bänk och två dynor som jag ska ha i det inglasade uterummet. Kicki behövde till apoteket för av köpa lusmedel till sina hundar och till katten....så vi var tvungna att åka till Gammelstads appo, eftersom det var slut på storheden. I Gammelstad gick vi också in på Plagget (en klädaffär)....och gissa ...jag hittade och köpte 4 tunikor och 2 par byxor....är jättenöjd. Men innan denna dag kom till ända så hade Tord placerat ut bänken på golvet i datarummet för att i morgon skruva ihop den....vad tror du händer ....joooo jag går ditekt på den omonterade bänken och stöter stortån jätteilla...ajaj,, går mot rummet och ser att jag blodat ner golvet....hela vägen . Nu har vi tvättat såret och plåstrat om det och nu är det dags att lägga sig.
Sätter in någon bild i morgon om dagens bravader. God Natt !! från mig.

söndag 3 maj 2009

Glada Isak


....sedan förflyttade vi oss till det inglasade uterummet för kaffe och godisfika. Isak var glad åt fontänen...vatten är kul...!!

Barnbarn och barnbarnsbarn



I dag kom Sandra med lilla Isak och Frida till oss. Vi satt i köket och avnjöt en bit smörgåstårta....

lördag 2 maj 2009

Tiden


Den 1:a maj 1961 förlovade vi oss..så nu har vi alltså varit förlovade i hela 48 år...jisses , vad tiden går fort och vi med den. alltför snabbt tycker jag. Min mamma sa en gång till mig att efter 50 år fylda så rusar tiden i väg. Jag börjar verkligen tro henne.Undrar vad det kan bero på?? Idag har det varit en solig och fin dag, har suttit ute och myst. På eftermiddagen badade vi bastu och åt en god middag.
På kvällen kollade jag Robinson på tv och lite senare en Brittisk dokumentär på tvåan som hette Vargmannen...intressant.
Nu ser jag att tiden rusat iväg igen snart tid för sängläsning och sova...
Avslutar dagens blogg med många kramar till er alla bloggarvänner..vi ser framemot en ny och fin dag i morgon igen....

fredag 1 maj 2009



Nu var Frida både törtig och hungrig...så det blev pitepalt som serverades gratis till alla...så även Sandra ,Isak och jag åt palt innan vi styrde mot Öjebyn igen.Fin dag.

Väl hemma så jobbade Tord och jag ute på tomten en stund och gödslade inne i växthuset...det är snart dax att börja med planteringen...kanske om så där 2 veckor sätter jag tomat, och gurkplantorna....ska fräsa jorden först så växterna känner sig välkomna.


Frida gick också med i tåget..så klart

1:a MAJ


Idag har det varit varmt och skönt. Jag , Kicki och lilla Isak väntar på 1:a maj tåget på Rådhustorget i Piteå.