måndag 28 februari 2011

Måndagmiddag..

..Efter det goda fikat hos Caroline och Mathias...med nybakad sockerkaka..tack till Carro och Matti det var gott!!.....åkte vi hem för middagslagning. Varje måndag äter vi fisk och i dag blev det salt sill, som jag urvattnat. Jag penslade fileerna med uppvispat ägg vände dem i ströbröd, stekte dem.. .sedan skalade och klyftade jag några äppelen, som jag också brynte i stekpannan....kokade potatis och gjorde en löksås..
Visar denna maträtt bara för att många glömmer denna goda omega 3- rätt. Dagen i dag har varit solig med+ 4-6 grader i skuggan...med takdropp, MYSIGT!!.
Tog mig en titt på termometern , som nu i denna sena timme visar -6 grader..nu är vi på väg mot våren...den härligaste årstiden , förutom SOMMAREN... Glöm inte att lyssna på karlavagnen..som jag alltid gör under min bloggning......I kväll handlar det om Palme mordet..tragiskt att någon skjuts till döds i Sverige på en öppen gata....vart är vi på väg?????????????otrygghet!!!!!!eller???vad säger du ? kommentera.
Posted by Picasa

Wilmer hos mormor och morfar..


Efter dopet på lördag följde barnbarnrt Wilmer till oss..han skulle övernatta hos mormor och morfar utan sina föräldrar för första gången.
Eftersom det var lördag så bjöd vi honom på lördagsgodis så klart.
Nu fick vi rå om varandra ..kramas, busa, läsa sagor,rita,klippa i papper , limma pappersbitar , som till slut blev en tavla.. och naturligtvis bara mysa och vara.


..morfar visade något roligt i badrummet...

...Traktorn hade gått sönder påstod han...så han gick in i garaget och hämtade mejslar...och började skruva..


















..På morgonen ville Wilmer titta på tv en stund...barnkanalen är rolig ibland.. ..
Nu har lillen övernattat hos oss och det har gått så bra. Vi har fått mysa tillsammans, hoppas att få rå om honom snart återigen...och det får vi .
Just i denna skrivande stund ringde telefonen.."HEJ!!!, det är Wilmer...kom och fika hos oss, jag och mamma ska baka en sockerkaka"...Ja tack vi kommer snart, svarade jag.
barnbarn är så härliga och fina riktiga godingar.
Vädret är superfint idag..solsken och + 4 grader på skuggsidan...skönt!
Snart åker vi till Wilmer och Melker på måndagsfika.
Posted by Picasa

söndag 27 februari 2011

...efter dopet...


..Efter dopet samlades alla gäster i kyrkans hus för mycket och gott fika, tårtor, kakor, kaffe och läsk mm.mm..... Det var många som ville gratulera den lilla tvillingfamiljen. Föräldrarna Sandra och Dennis lyste som stjärnor och storebror Isak var glad och lycklig....kolla på bilderna här nedan..


















..Presentbordet var överfullt av både paket och kuvert.



 .....Tord och Caroline mös...(far och dotter).
lilla Melker började bli trött!!













......Kicki och Tobias bara njöt och Kicki hittade många kamera objekt....Detta var lite påfyllning av bilder som jag tog på dopdagen....
Posted by Picasa

lördag 26 februari 2011

Dopdagen.


...Här i gamla Öjeby kyrka döptes våra barnbarnsbarn Jacob och Cornelis idag.
Det var en riktig solskensdag..
















....här sitter glada dopgäster...Tobias, Roger och Ekaterina.















.....Dopfunten väntar på att fyllas med dopvatten åt tvillingarna...


.....min käre man funderar var vi ska sitta...det var många dopgäster och gratulanter..ca: 70 personer...Den fina 600 år gamla kyrkan är inte liten..men vi ville ju ha en fin kameraplats..för nu skulle jag fotografera...Jag och våra tre barn är nog lite fotograferings galna..alltid kameran i beredskap.
Visserligen kan tilläggas att vi alla fyra också bloggar....allti kul med nya bilder.
Här nedan kommer fler bilder av själva dopet..
Posted by Picasa

..bilder från Jacobs och Cornelis dop..


I dag döptes Sandras och Dennis tvillinggossar i gamla vackra Öjeby kyrka.
Det var så högtidligt och fint.
Cornelis och Jacob...och söta Isak, som snart fyller 4 år..mina barnbarnsbarn...

















.....barnbarnet Frida var en av faddrarna...





















.....efter dopet lyfte prästen upp barnet.....











....när dopceremonin var klar var alla ca:70 gästerna bjudna på fika i kyrkans hus.....på denna bild fångade jag ..våran son Roger, barnbarnet Sandra, Rogers fru Ekaterina, barnbarnet Josef och hans flickvän Sara.
Vi har haft en helt underbar dag med solsken ute och inne...en glädjens dag.
Posted by Picasa

fredag 25 februari 2011

..min fredag..

..Min fredag fylldes med en hel del städning av köket -matrummet..+ byte av gardiner och mattor......jag är ganska noga med färger i mina rum,.... byter jag gardiner , då  måste jag byta mattor mm. mm. På dessa små bilder vill jag visa min nya gardinuppsättning....och att jag i altanfönstret ..inte hade någon kappa som jag tyckte passade , så jag tog ett gammalt lakan med hemvirkad spets .....mätte, klippte,nålade och sydde om till  gardinkappa och nu kan jag se detta lakan  och njuta av den varenda dag i mitt fönster.......men jag  var glad och uppskattade  att få lite pauser under  städningen .  Det var nämligen
Alpint-superkombination, damer på tv 1 .och..det är alltid spännande  ..att få pusta  och följa damernas åkning i en spänning..de är ju så duktiga många av dem.. Just nu går ju tävlingarna i Åre   ....... och .våran Anja blev idag   tyvärr " bara fyra" men tävlingarna fortsätter...mera spänning finns att vänta ..God Afton till dig fina..... I morgon har vi dop av Våra små tvillinggossar i Öjeby kyrka....våra barnbarnsbarn.. Vi ses...
Posted by Picasa

Onsdag, torsdag...


.....Kyliga onsdag kväll var vi hem till fam Morin , för att gratulera våran svärson på hans födelsedag.




















.......Kicki hade bakat två goda tårtor...en grädd och en chokladtårta.
bägge var supergoda..













 .........På torsdag bjöd jag på middag hemma hos oss...här sitter söta Frida i rummet...hon talar så klart i telefon.....Frida får jag inte träffa så ofta numera , eftersom hon flyttat till Upsala, för att fortsätta sina studier.
Vi fick några timmar tillsammans , så en hel del prat hann vi med.


....Kicki kom lite senare...hon hade med sig båda sina fyrbenta vänner Lotta och Julia..
Vi åt, njöt och mös ....och bubblade på..
I dag fredag har jag än så länge dagen framför mig...men ser att det blivit betydligt varmare ute...endast - 6 grader..och snöfall.
Vi ses snart här igen. Tack för att du vill besöka min blogg. Lämna gärna ett tecken...så jag ser att du varit på besök.. Det är lätt att kommentera..även om du inte har någon blogg..du kan vara anonym...men skriv ditt namn i kommentaren, så kan jag bemöta dig. Trevlig fredag ..ha det bästa alla söta.
Posted by Picasa

onsdag 23 februari 2011

..lite av vårkänslor..


Jag kunde inte låta bli att köpa hem några vackra blommor....och alla ska vara vita till färgen....rött har jag fått nog av under julen......Jag förstår inte ...är nästan som brunbjörnen, när solens strålar börjar titta in så vaknar en gnutta av vårkänslorna.....då tittar jag ut , men går in igen....Nu vill jag  ha några vackra växter som förgyller min vardag inomhus i mitt ide, för ännu så länge är det ett kallt och vintrigt Piteå...-23 grader.
Nu har uppladdningen för vårstädningen påbörjats..först ska jag slutföra garderobsrensningen..sedan fortsätter jag med köket, badrummet och de övriga rummen, ett i taget...min startbana är lång, därför är det bäst att börja i tid.
I kväll ska vi till Vetegatan och gratulera våran svärson...han blir ett åt äldre återigen...jag tror han hinner ikapp mig åldersmässigt,haha..!! ..roligt att få träffa några nära och kära igen.
Trevlig onsdag alla söta bloggläsare!!sköt om er..kramas så håller ni värmen även utomhus..

Posted by Picasa

måndag 21 februari 2011

Posted by Picasa

Vinter i Öjebyn...


Publiserar några vinterbilder från mina närområden...
..här är det fortfarande vinter och kyla.....tittade just på termometern, som visade -26 grader...hu, hu...nu får kung Bore lämna oss.
..och släppa fram moder sol, för att värma vår lilla blåa pärla.
Vi nordbor behöver både ljus och värme nu, för att må bra.
Eller är det någon som misstycker???

Posted by Picasa

söndag 20 februari 2011

.Jag...några år tidigare....

På denna bild är jag ett år.. och bor i gullänget i Ö-vik i Ångermanland.......Men nu ett antal år senare...och efter en hel del flyttningar..och som vuxen finns jag i Öjebyn..Piteå..en fin liten pitorisk stad, med en massa gossiga botiker med ett varmt och trevligt bemötande..  med trevliga människor....Ingen storstadsmentalitet..Nej!
Piteå är en liten mysig stad..På bilden sitter jag med en pressad krage och vet nada om min framtid... Men nu är jag här... ...Denna blogg blir ingen självbiografi..om du tänkt det..Boken kommer senare.
..för det första vill jag förmedla dig att jag är glad att Jens Byggmark tog silvermedalj i slalom..Hurra !!..Jag har alltid varit intresserad av gymnastik och idrott och är det fortfarande....själv har jag tävlat i gymnastik..OO!!, denna tid!!, sedemera var jag gympaledare i Luleå ...som  ledde  mig till domare på gymnastiktävlingar..det var en rolig , men tidskrävande tid...och att det sedan återigen  ledde mig på lärarbanan är inte så konstigt...jag älskar barn och ungdomar
I kväll har vi , min käre man och jag ätit en god middag ( kycklingben,basmatris,workgrönsaker och sweetchilisås) gott!! Nu önskar jag .....
Det bästa till dig som besöker min blogg..kraaam!!....Du är bäst och så värdefull min vän.
Posted by Picasa

lördag 19 februari 2011

..mors vackra händer ..91 år.

..Dessa vackra händer har gjort mycket gott för mig och  min numera bortgångne bror , mina barn ...och barnbarn . Mor var alltid redo ! när vi kom och hälsade på.. hon hade alltid färdig mat och stora  kramen ....Vi har alltid kommit till ett varmt och välkomnande hem med doft av god mat  och hembakat......Nu är mors händer gamla och orkeslösa ..men ack så vackra de är  fortfarande dock sina 91 år av arbete...mor var också intresserad av handarbete....hon har stickat, virkat ,broderat, sytt lampskärmar och jobbat med rotting och makrame..samt korgmålning......hon har också tyckt om att läsa.om bla. sannskildringar, men tyvärr så är synen så dålig nu  och .sätter P.. och även orken......Då hon var yngre och bodde i eget hus pysslade hon om sin lilla blomsterrabatt....
Mina barndomsminnen är också det bästa av min mor...hon har alltid gett mig goda råd...och vi har alltid haft en god  och öppen kommunikation.
Nu är söta mor gammal och jag känner så många gånger att jag inte räcker till ..jag skulle vilja vara hos henne mycket mer ..Nu hade jag önskat att jag bodde i byn .....men  jag vet att hon är i goda händer på sitt boende..och att hon trivs bra  där...Jag kommer snart mamma....



Posted by Picasa

torsdag 17 februari 2011

två timmar ..innan jobbet...

..I kväll hjälpte vi till lite....Mathias jobbade till kl: 21.00...och Caroline började kl: 21.00... hon jobbar natt..och har dessutom ca. 2 mil till jobbet..
Hur pusslar man ihop det????med två små söta och charmiga killar!! Jo, man kan fråga om hjälp , vilket de också gjorde...och vi är sååå glada att kunna hjälpa till. Vi åkte till Klumgatan vid 18.30- tiden...när vi kom till lilla familjen hade lilla Melker redan hunnit somna.
Gulliga Wilmer mötte oss vid dörren...han var så glad..och kramade oss.. sedan tog han mig.. mormor i hand och sa kom!! ..vi gick till rummet...där skulle vi sitta och leka med " Igge"...en lysande igelkott, som han fått av mig.
Lill mamma Caroline förberedde sig för sin kommande natt ..sitt sjuksköterskejobb..men innan dess skulle hon duscha Wilmer efter dagens alla aktiviteter på dagis..
sedan skulle tänderna borstas...och till slut vällingen kokas...
sedan sagoläsning......innan John blund skulle ta vid.
Efter Wilmers läggdags tänkte hon börja vika kläder som hon tvättat dagen innan ...men Stopp!!! lilla söta ..sa jag,:" nu sitter du en stund och andas"..jag viker kläderna när du åkt till jobbet ...
Då kom hon med kaffe och hembakad saffrans kaka till mig och Tord.
Hon tände ljus och spred ljus och stämmning i rummet.
Efter en stund vaknade Melker...hon snabbade sig in till honom...han somnade om.
Men Wilmer hade inte somnat...hon kikade in till honom...han låg och läste( Obs! han är 2 år och 11 mån)..hon försökte lägga honom igen, men efter en stund hade han  ...återigen tänt lyset i sitt rum.....Nu var klockan mycket och hon måste åka....Jag började vika kläderna som jag lovat...men bara efter en stund hör jag en liten röst som ropar "mommo"..jag avbröt omedelbart mitt jobb och gick in till lillen...jag la mig bredvid honom och snart sov vi "nästan " bägge två....iallafall Wilmer. .... Och Tord åkte och hämtade hem Mathias som jobbat sitt skift...... Det är bara ca två timmar av en småbarns förälders liv hemma " innan jobbet" ... och sedan jobbet på natten med gamlingarna, som hon har ansvar för.. ...hon måste ha ork , empati och glädje...Jag beundrar dem som jobbar i vården...är det ett kall eller???? för lönen är ej mödan värd.

 
........Därför vill jag ge alla som jobbar inom vården en stor ROS...Ni är superbra ...nästan övermänniskor...
Tur att ni finns!!!!Ett stort tack!!
...som bilden här nedanför ...vita rosor...men..även röda , gula , rosa.......ni är bäst!!
Kramisar från mig.
Posted by Picasa