lördag 30 april 2011

Valborgsmässoafton…

April-maj 2011 119Jag och min man har firat våran 50-års förlovningsdag idag på valborgsmässoafton……….en underbart fin afton….vi har grillat …ätit och druckit gott, min man överraskade mig med en flaska champange..som verkligen var god…….och kvällen visade sig vädermässigt verkligen från sin bästa sida, aftonsolen sken så vackert ……..här nedan ser du närmast en liten eld, som grannen brukar tända för sina barn……..och längre ut ser du en eld på andra sida av Pite älven..
   April-maj 2011 118 April-maj 2011 121
April-maj 2011 122 April-maj 2011 123
Våran son Roger med fru Ekaterina kom förbi oss en snabbis och överlämnade så vackra tulpaner för att uppmärksamma våran dag (50- års förlovningsdag) Gulligt……..de var på väg till våran yngsta dotter Caroline för att äta valborgsmiddag…så också med Carina och Tobias...Jag älskar när syskonen umgås, Föräldrafritt!!..Vi har så fina barn och dess respektive..
I år har vi snöfritt till valborg…….hela tomten är nu krattad och en del av rabatterna rensade……en stor skillnad från förra årets unika snörika vinter…då satt vi och grillade i en uppskottad snödriva…..Huuuu!! för vinter!!! Hmmm!!! ljuvliga vår och sommar!! Med dessa ord önskar jag dig en underbart fin framtid. Kraaam!!!våran efterlängtade sommar är  snart här.

fredag 29 april 2011

Tiden går fort…

April-maj 2011 089 Tiden går fort!!!Här är ett bevis på detta. På valborgsmässoafton för 50 år sedan förlovade vi oss…..två unga med livet framför sig……….så här 50 år senare reflekterar jag…..varför just han?? Vi träffades på dans… Jag blev störtkär, han dansade bra, sjöng vackert, hade vackra ögon….arbetsam och duktig på det mesta, hade ett yrke..osv.…..Senare under livets gång framkom fler positiva sidor, vi kompletterade varandra , det jag är mindre bra på , så är han mycket bra på och tvärtom……Vi är verbala bäggetvå och kan reda ut då problem uppstår…för det gör det ibland……Vårat snart 50- åriga äktenskap har resulterat till tre fina barn…..och ett fortsatt fint kamratskap mellan oss…..vi älskar fortfarande varandra och saknar om en av oss är bortrest…..Grattis till våran 50-års förlovningsdag…!!!

tisdag 26 april 2011

Hunden Julia…

April-maj 2011 106 April-maj 2011 108 April-maj 2011 110

Idag fick vi låna hunden Julia några timmar…det blev tangodans i uterummet, lek i snödrivan, som fortfarande finns kvar efter takraset på norra sidan….sedan mera utforskning av tomten och till nästa aktivitet………bus på gräsmattan..!!

April-maj 2011 112 April-maj 2011 111

………”Morfar” jag ser en liten ynka fågel där borta……”mormor” säger att det är en….April-maj 2011 115

April-maj 2011 114……Sädesärla…..våran söta flyttfågel.

som kommer med sommaren till oss.

måndag 25 april 2011

Vårfåglar, borta?…

Tyvärr!!! …förra året var dom här på detta fält ,men inte denna vår ….jag har varit och kollat otaliga gånger..någon enstaka Morkulla har jag sett och några Gäss, men inte alls lika många fåglar som förra våren…..har hört och sett dem flyga över vårat hus..men nej , dom är borta..…Var är ni denna vår?? Var inte detta fält nog attraktivt..??? Var och kollade även fältet lite längre bort.. men kanske är jag lite försenad…..JA,ja..CIMG0562

April-maj 2011 104…i brist på Svanar, Tranor, Gäss, morkullor, spovar ..mfl. flyttfåglar får jag nöja mig med dåliga bilder av våra vackra , kloka, skygga skator……som verkligen är svåra att fånga på bild. April-maj 2011 105

Jag älskar våren…..den bästa tid är nu…….sommaren och grönskan är i antågande….. Undrar om någon av mina bloggläsare håller med mig???

söndag 24 april 2011

Påskdagen…….

…har varit solig och fin..Tord har krattat och jag har ansat en del buskar..Vi fick även hjälp med lite vattning av barnbarnet Wilmer… tur att vi får låna honom ibland..                                                           
April-maj 2011 102 Jag kan väl passa på att dricka lite vatten själv också…Gott vatten tyckte Wilmer..April-maj 2011 101
…Nu ska jag och Tord äta middag, sedan blir det Bingospel för hela slanten…ikväll har vi tre lotter..så det gäller att hänga med, ..och hoppas på vinst!!!
God fortsättning på påsken....

lördag 23 april 2011

Öjeby Påskmarknad.

April-maj 2011 099 Här står jag gömd bakom påskrisen…med mina fina Alpnaerings produkter uppdukat på bordet.Vädret har varit helt underbart hela denna påskafton…Idag ville jag presentera mat, ktyddor och kroppsvårds produkter......Tord har skött om Carinas hund Julia, alltid bra att kunna avlasta barnen.Till middag hade vi som förrätt….Inlagd sill, fyllda ägghalvor, färsk potatis och till varmrätt grillad Kabanoss. mm....och köttbullar som jag gjort med Alpnareings goda löksoppepulver och till detta en äkta brunsås med grädde, potatis och grönsaker…till efterrätt en god dryck……..Vi hittade en påskpresent i uterummet, så här stod det på paketet..”Kvasten till Blåkulla blev för tungt lastad med detta ombord, så vi lämnar det här..Hälsningar Klumgatans två påskgubbar”..Vilken överraskning!!…Tusen tack till lilla familjen Keisu, ni är för fina. Återigen är en fin och brokig dag till ända..
April-maj 2011 067
…Detta kort är så vackert, med rosa rosor..och texten säger också en del.. God och Glad fortsättning på denna påskhelg ..

Långfredag…

På långfredagsmorgon åkte jag och Tord till Caroline och Mathias….”barnvakt”..!!!Klockan var  halv sju på morgonen då vi lämnade vårat hem   

alla gator var  tomma i Piteå..Fick nästan en känsla av ensam i hela världen..Jag tror nästan att de flesta låg och sov, denna underbart fina och  soliga  långfredagsmorgon….Aldrig har en långfredag varit så kort som denna!!..för när vi skulle hem ..ville vi så  gärna att Wilmer skulle följa oss..sagt och gjort… ..Här sitter han på sin fyrhjuling och bara myser..dagen har bara flytt!!..huu! vad tiden går fort….Min Långfredag blev inte så lång som jag trodde…..Glad för det…men….April-maj 2011 094

April-maj 2011 095 Imorgon lördag..ska jag stå på Öjeby kyrkmarknad och dema för Alpnaerings fina produkter..denna gång blir det lite om kryddor och en del om del om Alpnaerings hudvårdsprodukter, som inte testas på djur och som använder enbart ingredienser som uppfyller miljökraven….

Vi ses på marknaden !! kom och provsmaka på kryddorna .. och testa en del av hudvårdsserien pÅ LÖRDAG i Kyrkbyn kl 11:00- 15.00 VÄLKOMNA.

torsdag 21 april 2011

Skärtorsdag..mina påskgubbar…

April-maj 2011 085 Ett besök hos våra yngsta  barnbarn med en kram och ett påskägg…Melker har ätit godis från sitt påskägg..gott!!! Charmigt eller hur???

April-maj 2011 082….. Så också Wilmer ett till charmtroll..Glad Påsk till er alla.. det här var gott, att sitta i uterummet en solig dag och snaska en torsdag…mmm!!..Älskar mina barn , barnbarn och mina yngsta” små hjärtan”

April-maj 2011 091 April-maj 2011 093

..Jag köpte en liten bukett gula tulpaner från Coop igår… snittade dem la dem i vatten.... och idag släppte jag dem från förpackningen och såg till min stora förvåning att här fanns både tvilling, trilling och fyrlingar bland min lilla bukett… Jag har aldrig varit med om det förut..Att en bukett på åtta tulpaner plötsligt blev det dubbla.. Med det vill jag önska dig kära bloggläsare en fin , fin Påskhelg….vi ses.GLAD PÅSK!!!

onsdag 20 april 2011

Gjort!!

Vad har vi gjort? Vi har gjort påskfint på våran tomt på den södra sidan…April-maj 2011 061 April-maj 2011 062 Snart är hela tomten snöfri……

April-maj 2011 074 Idag var jag till Granngården och köpte några Penseer.. gula..gult tillhör ju påsken.April-maj 2011 073

April-maj 2011 068 Barnbarnet Frida har varit på besök…här sitter hon med barnbarnet Melker i sitt knä.Söta Frida träffar vi inte så ofta , eftersom hon studerar i Uppsala.

söndag 17 april 2011

Längtan….

Här är jag bara  ett år gammal och längtar om att få en bra framtid…(..som jag fått)  Nu är jag gammal och längtar att i första hand få vara frisk (vilket är min högsta vinst) och se alla mina barn och barnbarn  få en fin och bra framtid…älskar er alla.

Nu ser jag framemot en ny sommar ..och längtar att få börja med våran trädgård..rensa alla rabatter  och odla i mitt lilla växthus…sommaren är bäst!….Jag längtar!!! Jag är jag och du är du , vi är alla värdefulla.. det finns bara en av mig och bara en av dig..Du är värdefull och bäst!

lördag 16 april 2011

Mina nära och kära..

April-maj 2011 054 April-maj 2011 056 Däckbyte!!

April-maj 2011 057 April-maj 2011 055 April-maj 2011 052

Här får bilderna tala sitt eget språk…Hela denna dag har varit helt underbar med vackert väder och dom allra bästa på besök..barn och barnbarn.

Tord har börjat  kolla in växthuset…där finns lite jobb att göra, tur nog så har jag en händig man.

fredag 15 april 2011

En snabbis..

Idag gjorde våran son Roger från Luleå en snabbvisit hos oss…och vi med honom en snabbvisit hos vårat yngsta barn Caroline med fam, som också bor i Piteå, Här står våran svärson Mathias och  Roger på deras gård och samtalar. April-maj 2011 049

Tro mig eller ej.. det blev säsongens första grillkväll hos oss..och gott var det. Grillen var het och snön kylde mina armar ordentligt…lite kallt är det trots solens varma strålar på dagen…men inpå aftonen kommer kylan….Fin helg till dig.. vi ses.April-maj 2011 050 April-maj 2011

torsdag 14 april 2011

Våraktiviteter…

Lilla barnbarnet hjälper sin pappa att hissa upp bilen…morfar övervakar att allt går rätt till… Nu är det dags att byta till sommardäck på” Wilmers bil.”..som han säger.April-maj 2011 039

April-maj 2011 041 April-maj 2011 042

Wilmer tar sig en liten titt på våran gräsmatta…snart får vi kratta konstaterar han.

April-maj 2011 047

Idag fick Wilmer pröva sin tvåhjuling..Roligt och spännande…. Mamma Caroline har fått sova hemma eftersom  hon jobbat natt…men redan vid halv tre tiden kom hon till oss , hon hade promenerat från djupviken ca sex km..hurtbulle som hon är. det har varit en riktigt fin och skön dag, som snart är till ända.

onsdag 13 april 2011

Förberedelse..

Igår skottade min man ren altanen från allt snö..möblerna kommer senare…och idag har han förberett en grillplats framför uterummet..så till helgen blir det med all sannolighet  vårens första grillning utomhus..det ser vi framemot…som du ser så väntar vi på mycke värme från solen…och alltid tänker vi, “ ska all denna snö vara borta till första Maj”?April-maj 2011 037 April-maj 2011 038

tisdag 12 april 2011

Vackra Sara i Piteå…

April-maj 2011 034 April-maj 2011 035 En gråtrist dag som denna tisdag är bestämde vi oss , Kicki och jag att göra ett besök i stan…vi besökte några klädbutiker,mötte upp Camilla och åt en god lunch alla tre …sedan fortsatte vi mätta och nöjda strosa vidare. Jag har slösat en hel del ..här visar jag en del av mina alster, färgen stämmer inte riktigt på bilderna. Den ärmlösa klänningen och sjalen köpte jag på Vackra Sara..där finns mycket fina kläder. Tunikan köpte jag på KappAhl, den blir nog fin till mina vita shorts till sommarens soliga dagar…Medan jag varit borta har min man skottat bort all snö från altanen…så nu blir det att grilla snart, så fort solen visar sig….Ikväll ska vi åka till fam Keisu , vi ska sitta barnvakt en stund…..God fortsättning till dig som tittar in på min sida…sommaren är på väg…inget att misströsta…vi ses snart återigen…..Den 15 april  lägger jag in en order till Alpnaering så om du behöver något ..hör av dig.April-maj 2011 036

söndag 10 april 2011

Bilder från Hedenäset..

 

Under min resa till mor och far tog jag några foton över närområdet av min barndomsby. Här har jag lämnat många fotsteg efter mig.April-maj 2011 015

Här i denna radhuslänga bodde mina föräldrar innan de flyttade till Björkebygården.April-maj 2011 025

..och nu bor de bäggetvå i detta hus , som är ett äldreboende.April-maj 2011 019

Denna bild tog jag från Björkebygårdens balkong…vacker vy , speciellt på sommaren då man ser Torneälvens blåa vatten rinna…och på andra sidan av älven ser man finland..April-maj 2011 023

April-maj 2011 022   April-maj 2011 021Mor och far vilar i fars rum…de är väldigt trötta bäggetvå….kanske inte så konstigt..far fyller 93 år i juli och mor har hunnit bli 91 år den 5-2-2011.

April-maj 2011 026 Här intar de sin lunch i lilla matsalen…April-maj 2011 028 April-maj 2011 027

Denna gång åkte jag till Hedenäset med Mathias och lilla barnbarnet Wilmer.Mathias och Wilmer fortsatte sin resa till Juoksengi för att hälsa på sin far…och fiska , grilla , åka skoter mm.mm.

Det är några bilder av min resa till vackra Tornedalen..här nedanför ser du fler bilder.