onsdag 29 februari 2012

Lille man.

…Den här söta lille mannen har varit hos oss i  dag…Dessa bilder tog vi i Hedenäset i augusti 2010…då vi städade ur min pappas lägenhet.Här står Wilmer med min fars gamla rygga och vintermössa på…ganska gulligt eller hur?? Hihi!!...Denna ryggsäck har min far haft så länge jag kan minnas...den har varit med på älgjakt, harjakt, andjakt mm....kaske också på hans fisketurer...Kanske var det dags att skrota den nu??????!!!
Men nu till idag skottdagen dessutom…
Januari-Februari 2012 234  På morgonen då Mathias kom till oss med Wilmer och lämnat honom , så var det första han frågade  " Var är blodtrycksmätaren"…”Jag vill kolla blodtrycket” sa han…..här sitter han med  morgonsolen lysande i ansiktet….och konstaterar …”Det här är väl bra blodtryck mormor???”….Ja ja det är mycket bra svarade jag..
Januari-Februari 2012 235 ..Efter lunch ville han jobba med papper och penna…..( Jag hade köpt en pedagogisk pyssel och målarbok med klistermärken...Lek och lär 4-6 år från Dollarstore...Den var inte alls så dum...bra tyckte Wilmer..
Januari-Februari 2012 236…En teckning till min mamma som är sjuk i dag…..och en till Pappa……klippa klistra måla….Wilmer är så dålig på att äta då han inte mår bra..(lite feber och hosta)..så jag försöker bjuda på det ena och det andra….som du ser så ligger det en rökt korv skiva på bordet..den slank ner så småningom......Några biljetter till Lule hocky gjorde han också...jag fick en...och så lekte han brevbärare...(jag har sparat gamla julkort , som verkligen har kommit till glädje för honom.)..
Januari-Februari 2012 237 Nu är Wilmer hemma och lilla Melker också som hans morfar Tord hämtat från dagis..….Syskonen hade så roligt med dessa klistermärken…som till slut hamnade på Wilmers ansikte..ha ha..!!
Vi har haft en solig och fin dag med takdropp…några plus grader mitt på dagen…Ha de bra alla fina…kraaam!!

måndag 27 februari 2012

Roger 50 år..

I dag har vi , Rogers nära och kära varit och gratulerat honom på hans 50-års dag….Vi välkomnades varmt och hjärtligt till deras mysiga hem…
Januari-Februari 2012 226 Ekaterina hade gjort en god och smarrig smörgåstårta……plus snittar och till efterrätt en god paj på rabarber med vaniljvisp..
_IGP2667 Här står de tillsammans och visar upp en del av presenterna…
_IGP2665 Här har du jubilaren tillsammans med sin lilla syster Caroline och hennes två söta pojkar Wilmer och Melker..
_IGP2674 …Naturligtvis kom Carina med man också och grattade sin storebror……
_IGP2663 …Här en bild av våran äldste…50 år i dag med sin mor och far…Tord och jag….Ack !! vad tiden går…..Tack till Roger och Ekaterina för allt gott ni bjöd på och eran värme och kärlek…!!
_IGP2649 Dagen började för Roger och Ekaterina med att göra denna stora , fina , goda smörgåstårta….gästerna har kommit, grattat, kramats ,pratat , skrattat , ätit , och gått!! En fin 50-års dag fick han våran lilla , stora älskade son och så även vi som varit hem och grattat honom….Tack för att ni finns !!

lördag 25 februari 2012

Middagstips!!

Januari-Februari 2012 224 Lätt , gott och snabbt!!! En god middag som vi åt idag…färsk laxfile under pestotäcke….färsk bandpasta , Creme fraiche med chilipeppar (Alpnaering)…..Skönt att inte behöva stå i timmar med matlagning.Jag tittar ut kollar temperaturen , det är –13 grader..klart och ganska kallt..tog en bild av månen med denna planet...den starka stjärnan som jag ser ganska nära månskäran..…Tyvärr är inte min kamera så bra för att fotografera rymden men…
Januari-Februari 2012 223 ..Undrar vad det är för en planet , som lyser så starkt ????Jupiter!!! ?? , men den har väl en massa månar….Saturnus ??..med……nej jag vet ej…Du som vet ge mig ett svar…Tack!!..Nu ska jag titta på tv ..postkodmiljonären och sedan Melodifestivalen deltävling 4 ..ha de bästa mina bloggis vänner…kraaam.

tisdag 21 februari 2012

Mycke snö…

Januari-Februari 2012 217 Måndag och idag tisdag har vi haft lite vårkänning i luften…soligt och ca:-2 grader men mycke snö…Nu väntar jag på mer värme och takdropp !! Caroline har varit ledig i dag  , så hon och grabbarna har varit på besök….alltid lika roligt att träffa dem…Jag borde baka semlor !!! Kanske i morgon..?

Ha de alla fina vi ses här snart igen…kraaam!!!

måndag 20 februari 2012

Hemresan…

DSCF0144 På söndag förmiddag åkte vi hem……vi packade våra väskor och var redo att gå till bilen..men huu!! vad vädret hade ställt till med….Undrar var våran bil är???

Januari-Februari 2012 207 …efter en halvtimmes jobb kom vi oss äntligen iväg….blöta och svettiga..

Januari-Februari 2012 209 ..Vi körde via Haparanda på en helt oplogad väg..så på resan mellan Hedenäset och Haparanda rullade vi fram med en hastighet på ca: 40-50 km i timmen….snön dalade ner och yrde i den hårda vinden….stora drivor hade bildats på vägen…..Vi ville så gärna besöka Ikea , vilket vi också gjorde.

Januari-Februari 2012 213 Jag inhandlade några lampor…bla.denna lilla myslampa som lyser upp det mörka hörnet i tv-rummet.

Januari-Februari 2012 219 Januari-Februari 2012 220 En golv läslampa och en bords läslampa…..Lite nytt till badrummet handlade jag också , men det visar jag när mattorna och handdukarna är på plats….

Nu skulle vi fortsätta resan hemåt…Luleå , Piteå…. ovädret hade inte bedarrat , det snöade och blåste…Med något lägre hastighet än normalt rullade vi fram…och efter vägen passerade vi en långtradare , som kört av vägen…..ingen rolig syn….och mellan Luleå och Piteå hade en personbil kört in i mitt vajerräcket…..vi mötte flera ambulanser , brandbilar , polisbilar med blåljusen på…Det var en resa som heter duga….NU är jag hemma trött och oskadd , det känns riktigt skönt.

Ha de alla fina…KRAAAAAM!!!!!

söndag 19 februari 2012

Tornedalen.

Januari-Februari 2012 205 ..Januari-Februari 2012 197 En kramgo bild av Roger och hans mormor 92 år  på Björkebygårdens äldreboende…
Vi , Ekaterina  , Roger och jag åkte till Tornedalen på fredag…i ett helt underbart fint kör väder…Vi kom oss iväg lite sent pga. Ekaterina hade studier på universitetet i Luleå  till kl: 14.30….men vad gjorde det..resan gick bra , men när vi väl var framme  stämde inte dörrkoden på baksidan av huset … Där stod vi med vårat bagage  …vi stod ute ett tag..…och  efter en stund kom en Mycket vänlig själ (Malin) och öppnade dörren ….Vi blev så väl bemötta och hade en fin helg hos mor och far..Ett stort tack till Malin och Riitta , ni har varit helt  underbara!!..Det kunde inte ha blivit bättre…tack!!!!!!
Fortsättning följer i morgon…..Ha de…

onsdag 15 februari 2012

Nysnö..

Januari-Februari 2012 194 ..Lite nysnö har vi fått i natt!!I dag får vi en fin dag just nu är det –11 grader och solen skiner….

Januari-Februari 2012 195 ..Här väntar min spark på mig!! Trevlig onsdag till er alla …nu ska jag läsa Pitetidningen …kolla både ros och ris…

tisdag 14 februari 2012

Rörmokare Tord..

Januari-Februari 2012 190 ..Kunskaper är aldrig tungt att bära på brukar man ju säga..…I dag fick Tord utföra ett byte av en sönderrostad rörvinkel hos fam Keisu…..men innan den gamla rörvinkeln ville släppa taget behövde han använda en varmluftspistol…….här pågår rörmokeri!!
Januari-Februari 2012 191 ..se så ..nu släppte den gamla  och ..här håller han den nya fina rörvinkeln i sin hand , som är gjord av mässing…
Januari-Februari 2012 192 …Kolla så fint det blev…
Januari-Februari 2012 193 ….Men nu var det kranen i tvättstugan som alltid läcker….han fixade de också…vilken duktig gubbe jag har..Vid denna tidpunkt började stressen pocka på, därför att vi skulle hämta  killarna  kl:15.00 från dagis….nu är klockan 15:05…jag tar ett foto på Tord igen ….han blir nästan f-b , för att jag fotar… Tänk att tiden alltid är för kort…snabba dig!!! nu måste vi åka till dagis sa jag....Kram till gubben min …kram till alla mina barn och barnbarn…och till dig som tittar in på min sida ….PÅ ALLA HJÄRTANS DAG…..!!!

måndag 13 februari 2012

Min dag med Melker..

Januari-Februari 2012 176 Barnbarnet Melker är lite krasslig , så dagis kom inte på fråga idag…han var välkommen till mormor och morfar…
Januari-Februari 2012 184 Efter lunch ville Melker att jag skulle läsa en bok…han valde Rödluvan…den är bäst…(jag fick läsa den två gånger)….sedan en liten tupplur på en halv timme..(med mormor intill)..det kändes riktigt skönt..med lite vila...
Januari-Februari 2012 180 Dags för mellanmål….äpple , klementin och kivi…gott!!! tack mormor sa Melker..
Januari-Februari 2012 181 ..Nu måste jag borsta tänderna tyckte han.
Januari-Februari 2012 183 ..Aj!! jag blev lite blöt ..då jag borstade tänderna…men tur att mormor hade en t-shirt , så jag fick byta till en torr!!.. det är Wilmers , men ack så fin jag var i den…
Januari-Februari 2012 185 Januari-Februari 2012 187 Melker ritade en stund och spelade på datorn….bilspelet är roligt sa han…
Januari-Februari 2012 188 …Ett , två…är jag…Jag är två år sa Melker….liksom två gula kulor…
Januari-Februari 2012 189 …men hur många gula kulor är det ??? Melker tänker!!!….1, 2, 3 , 4, lika många år som min storebror fyller snart…..fyra kulor.....Jag har verkligen härliga små grabbar...
..Vi har haft en helmysig dag Melker och jag ..lilla gullisen….Jag önskar alla mor och farföräldrar , särskilt efter pensioneringen att få rå om livets efterrätt…..det är det bästa som finns…
Ha de bra alla fina!!!

lördag 11 februari 2012

Lördagsmys!!!

Januari-Februari 2012 171 Lördags mys med blommor och en guldpåse med något gott!! Tack snälla söta för presenterna…Caroline och Mathias…

Januari-Februari 2012 173 Januari-Februari 2012 175 På lördag kväll har vi tända ljus både inne och ute….

Återbesök..

I dag hade Tord återbesök hos Koskelas ögonklinik i Luleå.

Den stora parkeringen under kulturens hus är suverän …….

Januari-Februari 2012 170 Januari-Februari 2012 169…här matar  man in kortet i parkeringsautomaten då man kommer och  när man åker därifrån matar man in kortet igen och P-avgiften dras av , det är väldigt smidigt och det bästa är att bilen står inomhus.

Januari-Februari 2012 166 Här en bild av den fina byggnaden Kulturens hus…som vitt jag vet används till många fina arrangemang ..och väl behövlig här uppe i norr.

Januari-Februari 2012 164 Efter besöket hos Koskelas…knorrade det i magen , så vi sprang över gatan till korvgubben och inhandlade en hamburgare…

Januari-Februari 2012 165 I Luleå var snöröjning av höga hustak i full gång , även om det var lördag….

Januari-Februari 2012 168 …men innan vi återvänder hem så besöker vi Roger och Ekaterina…..Hon bjöd på purfärska kanelbullar till kaffet….det smakade gott!!!

Snart har även denna dag gått till historien….skönt att kylan har gett vika , det är 0 grader och klart…underbar temperatur. I kväll blir det nog att titta på melodifestivalen deltävling 2. Trevlig helg till dig som tittar in på min blogg.. Ha de!!!

torsdag 9 februari 2012

Pitza bak med barnbarnen.

December 2011. 128 December 2011. 129 ….Wilmer och Melker har gästat oss idag…vi har bla. spelat Fia med knuff…Wilmer vann , den lilla rackaren…och han sken som solen i Karlstad. En sagostund har vi också haft , i dag läste jag Rödluvan och vargen…spännande tyckte båda grabbarna….Som mamma , mormor , fru , svärmor och husmor hade jag ansvaret för middagen också…och jag hade ju bjudit hem svärsonen …så nu var det bara att påbörja med Pitza baket!!
Januari-Februari 2012 163 En pitza med köttfärs …med italienska smaker…soltorkade tomater , oliver , vitlök ,lite parmesan …mm…..och i den andra  hade jag räkor  , skinka , vitlök , paprika , färska champinjoner...mm…dom blev riktigt goda bägge två…Svärsonen gav mig en 5:a i betyg.
God Natt !!! Nu väntar min sköna säng och kvällslitteraturen på mig..Ha de!