tisdag 1 maj 2012

Valborgsmässoafton..

Mars- April 2012 288 ..Min valborgsafton började med ett besök hos Specialisttandvård Endodonti , tandläkare Ferando Almeida i Luleå….. Jag hade gruvat mig i veckor pga. min hosta och astma och nysningar och snytningar…som jag måste genomgå varje morgon……Men jag åkte till Luleå och träffade min tandläkare , en mycket vänlig själ , som förstod mina problem …….” Hosta och nys när du vill”…..”Hur mår du?.. “går det bra?”.. ..sa han ….Jag blev trygg ..men viste att min behandling skulle ta 90 min…herregud så länge tyckte jag ……En mycket empatisk tandläkare..

Mars- April 2012 284 ..Han berättade hela tiden vad som skulle hända……….här har jag  hittat den rätta kanalen som leder till din inflammation i tanden sa han ….och kanalen rensas….och rensas…Och kalaset kostade “bara” 2200 kr”..Ja ja!! pengar är inte allt!!!Jag måst ju…men en sådan här gång hade jag velat varit en Kamprad eller någon annan “pomo”, som vi tornedalingar säger med en massa pengar… ..för mig rök en hel del av mina små pensionspengar denna månad….men jag är glad ändå!!!…jag överlever.. av kärlek och närvaro av mina barn och barnbarn…

Mars- April 2012 295 Mars- April 2012 322 Fortsättning av valborg…Jag har inhandlat två solstolar till våran 51 åriga förlovningsdag…” dyrt” men vi får säkert användning av dem i sommar………I kväll kom Matti och Caroline med blommor till oss..liljor..jag ska visa dem när de är i blom…..

Mars- April 2012 294 ..Till förrätt laxsnittar…Mars- April 2012 293.. och fyllda ägghalvor…..och till varmrätt grillbuffe som bestod av ..Grillad Lövbiff på spett.. lindad med backon…..små köttfärsbiffar….och den sedvanliga falukorven så klart…..Till det en potatisgratäng… …med en del annat gott!!

Mars- April 2012 301 ..Små killarna hade roligt ute speciellt Wilmer, som sökte maskar ute under varenda sten…

Mars- April 2012 300 …Kolla mormor, vad fina maskar jag hittat….!!! Hmmm..….han vet var maskarna ska leva….det har mormor Barbro sagt…så han sätter dem åter till jorden….små barnbarnen är världens bästa…

Mars- April 2012 310 Wilmer ville sitta på en klyka i våran sembla tall..sagt och gjort ..pappa Mathias lyfte upp honom..

Mars- April 2012 318 ..men då ville också Melker upp…..så nu är de båda uppe bland barren…

Mars- April 2012 307 ..Efter en fin kväll med god mat, barnlek och bus så avslutade Caroline och jag med en Irisch coffi……och innan kvällen var slut såg jag en brasa Mars- April 2012 321 …om än lite på avstånd…..

Detta var en del av min Valborgsmässoafton….nu ska jag småmysa med gubben min på våran 51-åriga förlovningsdag….min önskan är att det blir  en resa till något varmt land snart med historiska minnen…….

Ha de !!!! alla fina GOA-kramar till er alla!!!!!Sköt om er!!!

1 kommentar:

  1. Mysiga bilder! Tack för den goda maten med tillbehör :) Riktigt trevligt var det. Hoppas blommorna slår ut idag. Ha en skön första maj. Kram kram.

    SvaraRadera