onsdag 1 juni 2011

Skagen…den 24-26 maj 2011

CIMG2259 Från Fredrikshavn körde Christer vidare upp mot Skagen, där vi bokat hotel för två övernattningar….Som vanligt ingår frukostbuffe , men middagarna intog vi på närliggande matställen
CIMG2280 Vi fick rekommendationer om Bodilles Kro, så vi ville naturligtvis testa den….omgivningen var trevlig och maten smakade gott..jag åt till förrätt Skagenröra med färska grönsaker och till huvudrätt friterad Rödspätta med skirat smör och färska små potatisar..
CIMG2283 De flesta husen var gula en del vita eller tegelröda och alla hus hade tegelfasad….med vackert dekorerade tak…
Från hotel Petit gjorde vi utflykter med bil varje dag, vi hade ju tre hela dagar på oss att utforska närområdet.
CIMG2295 Vi åkte upp till Grenen som det kallas för att se hur de två haven Skagerack och Kattegatt möter varandra….till udden åkte vi med denna såkallade sandormen.
CIMG2293 På foto är det svårt att fånga vågorna och se hur de krockar….men jag har det på både film och vykort..På denna strand plockade Leena och jag bärnstenar och andra fina småstenar som formats till släta lena “mjuka” stenar.
CIMG2294 Vädrets makter var inte på våran sida tyvärr…det blåste kraftigt och regnet hängde i luften.CIMG2289 CIMG2291 Här visar jag några bilder av omgivningen runt grenen…..sand, sand..och sjögräs…..
CIMG2292och vildrosor, men tyvärr hade inte alla rosor kommit i blom ännu…fortsättning följer snart. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar