tisdag 17 februari 2009

Gör som proffsen-ge ett lyft till din matlagning. Alpnaerings kycklingbuljong ska absolut inte bara användas till kyckling! Den påminner i smaken om en mild fin kalvfond och är perfekt till fläskfilegrytan, gräddsåsen eller annan fin sås till alla sorters kött. Till extra pris i mars.
Ring eller maila om du är intreserad. Tel: 0911-65789.... mailadr: barbrohavela@telia.com

Snabb kycklinggryta med ris:(3-4 pers)
3-4 port ris
vatten
1-2 tsk kycklingbuljong
en stor grillad kyckling
1-2 gula lökar
1 msk olja
2-3 dlcreme fraiche
1-2 tsk vitlökskrydda
1 krm pepparkrydda
Garnering: Färsk hackad persilja

Blanda vatten med buljongen. Provsmaka. Det ska smaka som du vill att ditt färdiglagade ris ska smaka. Sätt på riset. Bena ur kycklingen. ta bort skinnet och dela köttet i stora bitar. Hacka löken i stora bitar. Stek köttet och löken hastigt. Blanda creme fraiche med vitlökskrydda och häll den i stekpannan. Blanda väl med kycklingen. Peppra och garnera med persiljan. Servera med ris och en god sallad.

Smaklig måltid/ Barbro

1 kommentar:

  1. Mmmmm verkar smaskens! Blir sugen att prova receptet!

    //Kram Carro.

    SvaraRadera